Kinesiskt horoskop

20:e Maj 2024

Kinesiskt årshoroskop

Välj ett tecken för att se årshoroskopet

Kinesiskt horoskop och kinesiska stjärntecken
Astrologi har varit en stor del av den kinesiska kulturen under årtusenden. De tolv olika djuren representerar den tolvåriga cykeln i den kinesiska månkalendern, som har varit i bruk i över 5000 år.

Det finns många myter och legender om hur de tolv djuren valdes ut, de är trots allt en väldigt omaka skara. Enligt den mest kända av legender så bjöd Buddha in alla världens djur för att delta i ett lopp, och de tolv första som korsade floden på slutet skulle bli utvalda till att få vara med i den kinesiska kalender.

Det första djuret som kom över var råttan, som på så sätt är det första djuret i kalender. Det kan kanske verka konstigt att råttan, som är så liten, lyckades vinna hela alltet, framför allt med tanke på vilka andra djur som deltog. Men råttan använde sitt hjärna snarare än sina ben för att vinna. Han hoppade upp på ryggen på det djur som var den bästa simmaren, buffeln, och hoppade ner framför honom precis innan mållinjen. Således är råttan det första djuret i kalendern och buffeln det andra. Sist kom grisen, som trots att han åt och vilade halva loppet ändå lyckades knipa tolfteplatsen.

Vill du veta vilket som är ditt djur så kan du använda formuläret här nedan.

Ta reda på ditt kinesiska stjärntecken

Välj Dag, Månad och År.