Passar ihop

22:a Juli 2024

Matcha stjärntecken

Välj två stjärntecken för att se hur väl de passar ihop.

Stjärntecken och kompatibilitet

Synastri kallas den term inom astrologin som har att göra med kompatibiliteten mellan människor. En persons horoskop är så mycket mer än bara soltecknet (vanligen kallat stjärntecknet). Det har betydelse var de andra planeterna befinner sig, vilket man kalkylerar genom att ange födelsetid och plats och ritar upp på en astrologikarta. Att veta var planeten Venus befinner sig hos respektive partner kan säga en hel del om hur det kommer att gå i ett kärleksförhållande. Venus styr nämligen relationer och beskriver personens sätt att vara när det gäller kärlek och romantik. Den här artikeln kommer att fokusera på kompatibiliteten mellan soltecknen.

Astrologi delar upp mänskliga egenskaper i grupper. De är uppdelade på ett logiskt sätt med intervaller mellan grupper som är mer kompatibla än andra. Kompatibilitet inom astrologin fungerar på samma sätt som inom musikteorin, där vissa intervaller mellan noterna harmoniserar mer än andra. Alla zodiakens tolv tecken är olika och detta medför att de är kompatibla med varandra i olika hög grad. Om båda partners tillhör samma element element så är det lättare för dem att komma överens och förstå varandra, generellt sett.

Element
Eldtecknen är Väduren, Lejonet och Skytten
Jordtecknen är Oxen, Jungfrun och Stenbocken
Lufttecknen är Tvillingarna, Vågen och Vattumannen
Vattentecknen är Kräftan, Skorpionen och Fiskarna

Vissa element passar även bättre med varandra. Eld och luft fungerar bra ihop. Tillsammans faller de under kategorin positiva tecken. Positiva tecken relaterar bäst till andra som också är positiva.
Människor som tillhör de positiva tecknen är oftast utåtriktade, självsäkra och optimistiska. Jord och vatten är på samma sätt kompatibla med varandra. De kallas för negativa tecken. Negativa tecken är ofta introverta, de är praktiska och ansvarstagande.Luft matar elden, och vatten känner sig bekvämt i jord, är en minnesregel att komma ihåg.

Undantaget till det här med positiva och negativa tecken är om man har en riktig själsfrände. De brukar då tillhöra ett negativt tecken om man själv är ett positivt, och vice versa. Motsatser attraherar men det kan också lätt uppstå friktion i en relation där man är varandras motsatser.

Motsatspar
Väduren och Vågen
Oxen och Skorpionen
Tvillingarna och Skytten
Kräftan och Stenbocken
Lejonet och Vattumannen
Jungfrun och Fiskarna

Att ha ett förhållande med sitt motsatstecken innebär att man kompletterar varandra. Vad den ena saknar har den andra. Detta kan medföra att man uppskattar varandra och känner sig attraherade av varandra. Motsatspar kan utgöra ett starkt team vare sig det gäller affärer eller äktenskap.