Väduren och Stenbocken

22:a Juli 2024

Väduren
21/3 - 19/4

Stenbocken
22/12 - 19/1


Kompatibilitet


Hur väl vädur och stenbock passar ihop med varandra
När eld (Väduren) och vatten (Stenbocken) förenas på detta sätt så kan det bli ganska knepigt. Det riskerar att bli en uppförsbacke. Vissa går så långt som att kalla det här för den värsta kombinationen av alla. Era härskarplaneter är Mars och Saturnus. De är totalt olika krafter. Väduren är utåtriktad, medan Stenbocken är inåtvänd och blyg av sig.

En stenbock är praktisk, realistisk, långsam och stabil, med andra ord lite för konservativ för Vädurens smak. Han behöver kunna planera sitt liv. Väduren däremot föredrar det okända och den spänning det medför. Det här är väldigt olika attityder. Om en Stenbock och en Vädur blivit attraherade av varandra så kommer inte Stenbocken att ge upp allting för att följa med Väduren på sina upptåg. Det kommer aldrig att hända. Väduren är för impulsiv och vild för att Stenbocken ska göra det.

Väduren kommer att känna sig instängd. Det kommer inte att finnas utrymme för att leva fritt på det sätt som Väduren älskar. Och för Stenbocken, som är traditionell, kommer det att kännas som om han blir stressad att rusa fram i livet, något som han hatar. Stenbockar behöver lugn och att livet rör sig långsamt. I hemlighet så avundas Stenbocken ändå Väduren för hans energi och optimism.

Det ni kan göra, är att komma överens när det gäller arbete. Ni kan tjäna pengar tillsammans men det kommer inte att vara tillräckligt för er. Det kan fungera att ha ett professionellt förhållande men det är knappast inspirerande.