Jungfrun och Fiskarna

20:e Maj 2024

Jungfrun
23/8 - 22/9

Fiskarna
19/2 - 20/3


Kompatibilitet


Hur väl Jungfru och Fisk passar ihop med varandra
Ni är motsatser, vilket brukar anses vara en positiv indikator för kärlek och äktenskap. Men samtidigt så har ni väldigt olika sätt att se på livet och personligheter som skiljer sig mycket åt. Med detta i åtanke är det underligt att ni ens är attraherade av varandra. Men ni kan vara det och avfärda då inte ett förhållande.

Jungfrun är ett rationellt och mindre känslosamt tecken. Fiskarna, å andra sidan, är väldigt känslig och extremt intuitiv. Sättet ni uttrycker er själva på och era världsbilder, är väldigt olika. Detsamma gäller sättet ni visar kärlek på.

Fiskarna är en drömmare, som hela tiden ser nya möjligheter och som litar på sin intuition. Sättet han lever på kan vara mycket svårt för Jungfrun att förstå. Jungfrun resonerar sig fram och använder fakta för att ta beslut.

En sak som ni faktiskt har gemensamt är att ni båda är föränderliga och har humörsvängningar. Jungfrun är motiverad att försöka förstå, kategorisera och lösa varenda problem, medan Fiskarna glatt väntar tills de emotionella krafterna avslöjar svaren för dem.
Detta kan Jungfrun se som en lathet. Om Jungfrun attackerar Fiskarna för detta så riskerar du att hon att orsaka permanent skada. Fiskarna kommer inte att slå tillbaka men det betyder inte att de inte har sårats.
Vattentecken ger inte igen direkt, de planerar och väntar på rätt tillfälle. Skarp kritik kommer att såra Fiskarna och på lång sikt kommer de då att bli avskräckta från Jungfrun. Det gäller att Jungfrun kontrollerar sig och inte ber Fiskarna om att förändra sin personlighet och att vara annorlunda.